Saturday, June 17, 2006

Zlatans frånvaro kan gynna Sverige

Zlatan Ibrahimovic kommer att missa Englandmatchen på tisdag p g a ljumskeskada (you heard it here last, folks). Zlatan är utan tvivel Sveriges mest begåvade spelare, men jag tycker att hans frånvaro kan faktiskt gynna det svenska landslaget.

Fast det stämmer att Ibrahimovic inte glänst hittills i VM är det inte anledningen. Om (när) Sverige ska nu besegra England (igen) så ska man ta en titt på tidigare matcher mellan de två lagen.

I de senaste tio åren har Sverige och England mötts tre gånger i tävlingsmatcher, med följande resultat:

1998, Stockholm (EM-kval): Sverige 2 (A. Andersson 30, Mjällby 32) England 1 (Shearer 2)
1999, Wembley (EM-kval): England 0 Sverige 0
2002, Saitama (VM): England 1 (Campbell 24) Sverige 1 (Alexandersson 59)


Vad har Andreas Andersson och Nicklas Alexandersson gemensamt? Jo, de var medelmåttiga spelare (eller rentav flopp i Anderssons fall) i Premier League. Det har Zlatan aldrig varit, och då är det bara bra för Sverige att Zlatans ersättare blir troligen... Marcus Allbäck (35 matcher i Aston Villa, sex mål).

Allt som fattas i mönstret är en spelare som spelat i Celtic i flera år, som Johan Mjällby -98. Ni har väl en sådan, eller hur?

Om England nu tar ledningen på tisdag så blir jag faktiskt orolig.

Andra bloggar om: , , , ,

2 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Om lagerbäck och co är någurlunda strategiska kör de på Tyskland/ecuador resultatet.Annars tycker jag att Alexandersson har varit superb i VM, speciellt nu senast mot Paraguay, Svennis lär inte köra med storstjärnorna som Gerrard och co, han vill nog inte riskera att de missar en åttendelsfinal.Sen så skulle jag faktiskt köra på Svensson mot England istället för Källström, tycker att hans balansteknik och lågmäldhet passar bätte mot ett lag som England, medan Källström helt klart är ett bättre val mot vilket lag vi än möter i åtttondelsfinalen. Det är vad jag tror i alla fall ; )

9:04 pm  
Blogger Andy said...

Jag håller med att Svensson är klart ett bättre val mot England, bara för att även han gjorde en misslyckad karriär i Premier League i flera år. Gerrards och Lampards medverkan är i fara för att de båda har gult kort, men det ryktas om att en av dem ska spela. Spelar Carrick i stället för Lampard får mittfältet bättre balans.

Men mot Sverige kan man bara vara säker om två saker: (a) det blir en tråkig match (b) England vinner inte.

1:06 am  

Post a Comment

<< Home