Sunday, June 11, 2006

England-Paraguay

Ni som läser det här har förmodligen sett matchen själva, så jag tänker inte gå in på en detaljerad matchrapport.

England vann med 1-0 mot Paraguay utan att imponera. Det viktigaste är ju att vi tog tre poäng. Jag har redan läst kommentarer i stil med "om vi spelar så här så kan vi inte vinna VM", men det är lite överdrivet. 1990 var vi bara två straffsparkar ifrån finalen, men Englands insats i första matchen mot Irland var betydligt sämre än det var idag. Visst måste vi spela bättre, men laget brukar spelar bättre mot skickligare motstånd (september -05: Nordirland 0-1 England; november -05: England 3-2 Argentina).

Jag är mest orolig för att jag tycker att Svennis har blivit galen. Först bytte han ut Owen mot Downing tidigt i andra halvlek och England bytte till 4-5-1, vilket gjorde att Crouch var helt ensam i topp. Crouchinho är en sån som är duktig på att hålla upp bollen, men utan anfallspartner hade han jättesvårt.

Sedan byttes in Owen Hargreaves för Joe Cole. Eller som han brukar kallas, Owen F**king Hargreaves. Det ryktas om att Hargreaves ska ha hemliga bilder på Svennis, eller någonting liknande, för det kan väl inte finnas någon annan anledning till att han är med i truppen? I alla fall har vi inte fattat vad han kan vara bra för. Inte på en fotbollsplan.

England har inte gjort mål i andra halvlek i en VM-match sedan 1998. Med fler sådana byten kommer sviten att hålla.