Wednesday, June 14, 2006

Foten och misantropen

Nu är det klart att Svennis ska sova på att Rooney ska spela mot Trinny och Susannah eller inte. Visst finns risken att Rooney inte är klar för spel, vare det fysiskt eller pskykist, men såg ni Paraguaymatchen så kan ni inte förneka att laget behöver den fantasin som Rooney brukar bjuda på.

Själv tror jag inte att det är därför Eriksson vill välja Rooney. Han vill helt enkelt reta sir Alex Ferguson.

Under flera år har Eriksson fått ta emot ganska mycket kritik från United-tränaren, men fick ändå inte säga någonting för att han behöver lagets samarbete (och spelare) inför träningslandskamper osv.

Såsom United-hatare tycker jag att det är ganska ironiskt (och jättelustigt) att Ferguson inte får igenom sin vilja den här gången. Man behöver bara fråga tränare för Wales och Skottland om påstådda "skador". Till exempel har Ryan Giggs spelat 48 A-landskamper för Wales på 15 år. På lördagen före en landskamp påstår klubben att Giggs är skadad och kan tyvärr inte delta. Det är däremot mycket sällan att "skadan" är så allvarlig att spelaren inte kan spela i klubbens nästa match.

Men nu gäller det en äkta skada och sir Alex är maktlös. Som man bäddar får man ligga.

(P.S. Rooney var med när England förlorade fiaskomatchen mot Nordirland. Alltså är det kanske bäst om han vilar ett tag till. D.S.)

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home