Friday, June 23, 2006

Golden Graham

Jag har sett det så många gånger förut. Ett engelskt lag som lovar mycket inför VM, men övertygar inte när turneringen är igång. Till slut tar VM slut för det engelska laget på ett fiaskoartat sätt.

Den här gången pratar jag inte om Rooney & Co - det blir nu på söndag. Nej, priset för "Sämsta Insats Av Ett Engelskt Lag" går i år till domaren Graham Poll och linjedomarna Philip Sharp och Glenn Turner. Under matchen mellan Kroatien och Australien gjorde mr Poll följande:

  • Missade en solklar australiensk straff när Viduka brottades ner i straffområdet i första halvlek
  • Missade en till solklar australiensk straff när Tomas boxade bort bollen i straffområdet
  • Märkte inte att Kewell var offside när han gjorde 2-2

Men, till råga på allt:

  • Lyckades visa gula kortet till Simunic tre gånger. Den andra gången hade han nog glömt bort första kortet. Till slut utvisade han spelaren efter tredje gången.

Vad hade hänt då, om under de fem minuter som Simunic vistades olagligt på plan hade Kroatien gjort mål. Skulle de ha gått vidare? Skulle matchen spelas om? Om matchen spelats om, skulle Australien då ha ställt upp med en äkta målvakt?

Det är ju tur för alla att Kroatien inte lyckades göra ett tredje mål och att Australien gick rättvisst vidare. Och jag kan påstå, med en smula stolthet, att en engelsman svarat på den mest underhållande insatsen hittills i VM.

Andra bloggar om: , , ,

2 Comments:

Blogger Andy said...

Jag tror inte att det finns så många utanför Kroatien som håller med dig om att Kroatien skulle gått vidare. Det var bara tack vare Graham Poll och Australiens målvakt att Australien inte vann matchen.

Kroatien kommer inte att saknas i VM-slutspelet. Go Aussie!

4:22 pm  
Blogger Andy said...

Om det finns folk som alltid vill att ett europeiskt lag går vidare, oavsett om de förtjänar det eller inte så vill jag inte känna dem.

Kroatien hade tre - tre! - skott på mål. Att de lyckades göra två mål var bara för att Zeljko Kalac spelade uselt. Och (förutom Kewell-målet) alla Polls tabbar verkade gynna kroaterna.

Och detta är "otur"?

1:41 am  

Post a Comment

<< Home