Sunday, June 18, 2006

Crouchaldinho

Han är två meter lång, dansar som en robot och spelar som om han inte behärskar sina egna ben. Ja, jag snackar om Peter Crouch.

Han gjorde sin debut i Premier League 2002, men övertygade inte i tre säsonger i ett medelmåttigt Aston Villa-lag. Southampton-fans blev förvånade när Crouch köptes för två miljoner pund och när han inledde säsongen 2004/5 svagt blev han utbuad av egna fansen. Men i säsongens andra halv kom målgörandet igång för första gång i Premier League. När Southampton blev nedflyttad 2005 köptes han av Liverpool och spelade i landslaget för första gång samma år.

Hur bra är han? Inte lika bra som vi Englandfans hoppas, men inte lika dålig som han ser ut. När han missar brukar han se ut som en giraff som går på skridskor, men han är skickligare med bollen än vad man skulle ana när man ser på hans långa, spinkiga ben.

Problemet med Crouch är att han att alltid ansågs som en sorts Plan B, om vi inte lyckats i en match med Owen och Rooney i spetsen. Med Rooneys skada har Plan B förvandlats till Plan A, och resultatet är en spelstil som inte kommer att lyckas i 90 minuter mot tufft motstånd. Flera spelare (t ex Steven Gerrard) har erkänt att det är lätt att spela långa bollar mot jätten, i stället för att söka andra vägar mot målet. Det finns flera anledningar till att hoppas att Owen kommer ihåg hur man gör mål mot Sverige.

Men trots allt har Crouchaldinho gjort fler mål i VM-matcher än Zlatan.

Andra bloggar om: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home