Monday, June 05, 2006

Det falska psykkriget

Enligt Expressen har "psykkriget" börjat. The Observer ska ha pekat ut honom som värsta filmare i historien (eller någonting liknande) och den onda engelska tidningen hävdar att "Han faller enklare än vad en man som är 1,93 meter borde."

Dessutom har f d engelska förbundskapten Terry Venables skrivit att Sverige inte ens klarar gruppspelet.

Rena psykkriget, eller hur?

Till höger har vi den spalten som Expressen psykades av. Den ingick i en serie som granskade alla 32 lag - deras starka och svaga punkter, stjärnor, primadonnor och, ja, filmare. Alltså valdes ut 32 olika spelare som lättfällda, inte bara Zlatan. Och har man sett hur han filmade till sig straff mot Messina under säsongen som gått kan man inte påstå att han är helt oskyldig. Det är inte heller Gerrard, Beckham, Owen eller hundratals andra spelare i detta VM. Det moraliskt felfria laget finns helt enkelt inte.

Ångående Venables, att ge sin åsikt om Sveriges chanser kan knappast räknas som "psykkrig" heller, men i så fall så var det Chris Härenstam i SVT som startade kriget, när han tippade att England skulle sluta trea i gruppen.

Jag tror att den svenska truppen pallar för trycket. Frågan är om Expressens känsliga redaktion lyckas klara sig oskadd.

2 Comments:

Blogger Andy said...

En länk till The Guardians sida om Sverige:

http://football.guardian.co.uk/worldcup2006/story/0,,1787674,00.html

Expressen kommer inte att tycka om det där heller. Men roligt är det.

7:41 am  
Blogger Andy said...

Länken rymdes inte, av någon anledning. Jag försöker om:

http://tinyurl.com/lrvfx

7:43 am  

Post a Comment

<< Home