Wednesday, June 07, 2006

Det oförenade kungariket

Scotland's going to the World Cup!

Just nu har det svenska landslaget aldrig varit populärare i Skottland. Visst finns det många (de brukar vara iklädda grönvita tröjor) som fortfarande avgudar Henke Larsson, men nu hoppas även Rangersfans att han kommer att göra mål. Särskilt den 20 juni, av någon anledning.

Englandfans är ju vana vid att skottarna hejar på vilket lag som helst mot England. Under förra VM visade BBC vad som hände i studion när England gjorde mål. Både Gary Lineker och Ian Wright hoppade upp och jublade som dårar. Alan Hansen (25 A-landskamper för Skottland) däremot bara satt kvar, dödstyst.

Nuförtiden förvånar det oss när en skotte erkänner att han/hon inte tillbringar hela VM med att be om tunga engelska förluster, någonting som Gordon Brown (finansministern och troligen Tony Blairs efterträdare som statsminister) gjorde för några veckor sedan. Han påstod att ett av hans allra bästa fotbollsminnen var Gascoignes mål mot Skottland i EM 1996.

Somliga skulle säga att det bevisar att han är en storsint fotbollsälskare, och inte alls ett misslyckat försök att få de engelska väljarna att lita på honom. Och jag tror på honom.

Men jag tror även på jultomten, tandfen och angolanskt VM-guld.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home